Vad är Svartkumminolja?

Vad är Svartkumminolja?

Oljan som har blivit en så kallad “hälsosnackis” är svartklumminoljan. Vissa använder oljan som en skönhetsprodukt till huden och håret, medan andra använder den för sina hälsofördelar i matlagning.

Svartkumminolja kan även benämnas som nigella sativa, svart fröolja eller black seed oil. Oljan utvinns av blommans frukter som är kapslar med frön i. Oljan har använts till allt möjligt i tusentals år, så vad är det som gör oljan så speciell?

Näringsrik olja med antioxidanter

Svartkumminfrön innehåller över 100 ämnen och därför är produkten perfekt för dig som vill ge en härlig boost för hud, naglar och hår samt för din hälsa som helhet. Tack vare sina antioxidantiska egenskaper har oljan blivit väldigt populär just inom hudvården, eftersom oljan har positiva effekter på vissa hudåkommor. Svartkumminolja har nämligen visat ge lindrande effekt mot eksem och minskad hudinflammation vid svår akne.

Helande för huden

Oljan passar alla hudtyper, även känslig hud och den arbetar med att förhindra hudens åldrande. Till hudvård kan Svartkumminolja användas ren - precis som den är, eller spädas ut med andra oljor. Oljan är helande för huden då den skyddar mot brännskador, motverkar acne och förbättrar hudåkommor - såsom olika former av eksem.

Svartkumminolja genom historien

Det sägs att Cleopatra ska ha använt sig av Svartkumminolja som en skönhetsbehandling. Drottning Nefertiti använde oljan för hår och naglar. Hippokrates använde oljan för magen. Den egyptiska faraon Tutankhamun bevarade en flaska svartkumminolja i sin grav. De gamla grekerna använde oljan för att behandla tandvärk, huvudvärk samt matsmältningen och enligt gammal traditionell arabisk medicin kan oljan bota alla sjukdomar utom döden.

Vad har Svartkumminolja för effekt på huden?

  • - Vårdar huden
  • - Lindrande effekt mot eksem & hudinflammation
  • - Motverkar acne
  • - Stärker huden, naglarna och främjar hårväxt


Tips! Använd regelbundet för maximalt resultat.

Back to blog